Skinkeruller med kartofler og grønt

Personer: 4

110 g løg
140 g squash
300 g hakket gris og kalv
½ tsk. salt
Peber

Tilbehør
4 skiver lufttørret skinke
700 g kartofler
4 tsk. flydende fedtstof
10 stk. forårsløg
400 g grønne bønner
Persille
Salt og peber

Tilberedning

Riv løg og squash groft. Rør kødet med grøntsagerne og krydderier. Form farsen til aflange ruller, og rul en skive skinke om hver. Skær kartoflerne i kvarte, og steg dem i fedtstoffet i ca. 10 minutter. Vend i dem nogle gange. Krydr med salt og peber. Kom skinkerullerne på samme pande, og lad dem stege i 15-20 minutter til de er gennemstegte. Vend både ruller og kartofler flere gange. Skær forårsløg i stykker a ca. 1 centimeter.

Halver bønnerne, hvis de er lange. Tilsæt forårsløg og bønner, når der er ca. 5 minutter af stegetiden tilbage. Hak persillen, og tilsæt den. Smag retten til med salt og peber.

Pr. person
Energi 1650 kJ
Kulhydrat 30 g
Fedt 15 g

Tips
Server skinkerullerne med kartofler og grønt evt. med fuldkornsbrød til.

Du kan bruge revet gulerod, pastinak eller persillerod i farsen i stedet for squash. Anvend porre, peberfrugt eller ærter i stedet for forårsløg og bønner.

Lav evt. en større portion skinkeruller og frys dem ned til senere.
Kold skinkerulle i skiver er lækkert pålæg.

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen