Fiskefrikadeller med remoulade og råstegte kartofler

Personer: 4

Fiskefrikadeller
450 g torskefileter
1 stk. løg
1 dl mælk
1 stk. æg
3 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
Peber
1 spsk. flydende fedtstof

Remoulade
¾ dl skyr
1 dl finthakket pickles
Salt og peber

Råstegte kartofler
800 g Kartofler
1 spsk. flydende fedtstof
1 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber

Tilberedning

Fiskefrikadeller
Skær fisken og løget i mindre stykker. Blend det sammen med mælk, æg, mel og salt i en foodprocessor til en ensartet fars. Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande i fedtstoffet. Tag frikadellerne af panden, lige når de er gennemstegte.

Remoulade
Rør det syrnede mælkeprodukt med finthakket pickles. Smag til med salt, peber og evt. sødemiddel eller sukker, hvis pickles er meget syrlig.

Råstegte kartofler
Skær kartoflerne i tern ca. 1½-2 cm. Svits dem på en pande i fedtstoffet, til de har fået lidt farve. Tilsæt bouillonen og krydr med salt og peber.

Lad kartoflerne stege i ca. 15 minutter, til de er møre.

Tips
Server fiskefrikadeller med remoulade, råstegte kartofler og grøntsager.

For at lette tilberedningen kan du købe færdighakket fisk eller evt. du kan bruge en færdig fiskefars med højst 10 % fedt.

Pr. person
3 fiskefrikadeller:
Energi 750 kJ | Kulhydrat 6 g | Fedt 6 g

Remoulade:
Energi 100 kJ | Kulhydrat 4 g | Fedt 0 g

Råstegte kartofler:
Energi 825 kJ | Kulhydrat 31 g | Fedt 4,5 g

1 fiskefrikadelle:
Energi 250 kJ | Kulhydrat 2 g | Fedt 2 g

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen