Glutenfri brunsviger

25 g gær
3 dl vand
1 pakke glutenfri lys brødblanding
1 spsk. olie
3 dl glutenfri kagecreme

Kagecreme
½ stang vaniljestang
3 stk. æggeblommer
70 g sukker
20 g majsstivelse
2.5 dl sødmælk

Tilberedning

Kagecreme
I en gryde bringes mælk, korn fra vaniljestangen samt den tomme vaniljestang i kog. Samtidig piskes sukker og æggeblommer til det bliver lyst, næsten hvidt i en skål. I skålen med æggemassen tilsættes majsstivelse uden at der piskes. Tag vaniljestangen op af gryden og tilsæt nu vaniljemælken til skålen mens den piskes grundigt. Kom blandingen tilbage i gryden og lade det koge i omkring 1 minut eller til det skifter konsistens. Der skal piskes meget, så det ikke brænder på mens det varmes op. Tag gryden af blusset så snart cremen skifter konsistens. Stil cremen på køl med husholdningsfilm over indtil det skal bruges. Placer filmen så tæt på cremen som muligt så der undgås kondens.

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie og brødblandingen og ælt dejen grundigt i 8-10 minutter. Fordel dejen i en bradepande, så dejen er omkring 1,5-2 cm høj. Med fingeren prikkes små huller i dejen.
Lad den hæve et lunt sted i 30-40 minutter.
Opvarm ovnen til 200 grader.

I en gryde varmes brun farin og smør til det smelter sammen, herefter tilsættes fløde og røres grundigt.
Fordel kagecremen over brunsviger bunden og hæld derefter sukkermassen over.
Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader.