Glutenfri nøddemazarintærte

Mørdej
75 g glutenfri pizzamel
375 g smør
25 g flormelis
½ stk. æg

Mazarin
675 g marcipan
50 g rørsukker
375 g smør
½ stk. æg
15 g glutenfri pizzamel

Fyld
50 g hasselnødder
50 g smør
375 g sukker
½ spsk. honning
25 g mørk chokolade

Tilberedning

Bland først mørdejen sammen af pizzamel, smør, flormelis og æg. Saml dejen med hænderne og stil det på køl i 30 minutter.

Smør en 22 cm rund tærteform og fordel mørkedejen her i, så det når op af kanterne. Stil dejen i formen på køl i endnu 30 minutter.

Opvarm oven til 200 grader.

Imens blandes mazarindejen af marcipan, rørsukker, smør, æg og pizzamel. Denne mazarinmasse fordeles i formen i et jævnt lag over mørdejen. Bag herefter på 200 grader i 20 minutter.

Imens kagen bages, hakkes hasselnødderne groft. Kom nødderne i en lille kasserolle og bland herefter smør, sukker og honning i. Lad det koge op og tag det af varmen. Fordel fyldet over kagen og bag kagen yderligere 5-8 minutter.

Lad kagen køle af.

Smelt chokoladen over et vandbad og sprøjt det på kanten af kagen inden servering.