Boeuf Onglet med fritterede løgringe og champignon a la crème

1 kg Boeuf Onglet
½ dl vindruekerneolie
1 bundt timian
2 bakker champignoner
6 dl fløde
1 dl hvidvin
1 spsk. dijonsennep
2 stk. skalotteløg
2 fed hvidløg
1 stk. økologisk citron
Salt og peber

Friteret løg
4 stk. løg
½ l sødmælk
2 dl hvedemel
1 stk. æggehvide
1 spsk. øl
½ l fritureolie
Salt

Tilberedning

Løgene til de friterede løg skæres i tykke skiver og trykkes fra hinanden og puttes ned i mælken en times tid.

I mellemtiden laves champignon a la crème. Rens champignoner og hak skalotteløg og 2 fed hvidløg. Sauter svampe, hvidløg og skalotteløg i tre minutter under middel varme. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind. Tilsæt dijonsennep og fløde og lad det simre til det er en dejlig cremet sauce. Riv citronskal ned i saucen og lad den stå til servering. Krydr med salt og peber.

Kødet skæres ud til bøffer. Olien på din pande skal ryge og dit kød skal have godt med salt og peber. De steges alt efter størrelse hårdt af med et bundt timian i panden. Når timian’en bliver sort tages det op og smides ud.

Når kødet er stegt så lad det stå og hvile i ti minutter før du skær i det. Og husk det skal skæres modsat af, hvad du normalt gør.

Friteret løg
Brug en høj gryde til friturestegning af løgringene. Der behøver ikke at være meget olie i gryden, da man alligevel ikke skal stege for mange af gangen. Gryden med olie skal være rigtig varm, så brug det gamle trick med tændstikken. Når det syder omkring den, er olie klar.
Pisk øl, æggehvide og 1 dl hvedemel sammen til en fin dej. Hvis dejen er for tør så tilsæt evt. lidt mælk.

Tag løgringene op af mælken og vend dem i lidt mel og derefter i din dej. Kom dem i olien og steg dem indtil de er gylden brune. Tag ringene op og læg dem på et stykke køkkenrulle. Drys med fint salt så de holder sig sprøde. Det skal gøres imens kødet hviler, så de kan blive serveret varme straks.

Tips
Boeuf Onglet er et dejligt smagfuldt stykke kød. Det steget eller grilles ved høj varme da det skal have stegeskorpe, men være rødt inden i. Hvis det får for meget, bliver det hårdt og uspiseligt. Det er et stykke kød som virkelig har smag. Kødet skal hvile godt. Husk at skære det modsat af det normale altså på langs med kødet. Rigtig godt med alle slags tørre krydderier.