Boeuf Onglet Asian style i karry med chili-sesam sauce og salat af sprøde grøntsager

Personer: 4

1 kg Boeuf Onglet

Råkost
2 stk. gulerødder
1 stk. selleri
1 stk. rødbede
½ stk. kina radise
1 dl syltet ingefær
1 stk. chilifrugt

Marinade
2 dl soya
1 dl æblecidereddike
2 dl olivenolie
2 spsk. saft fra syltede ingefær
1 dl sesamolie
1 stk. lime
1 spsk. sort sesam
1 spsk. hvid sesam
1 tsk. karry
Salt og peber

Tilberedning

Råkost
Skær gulerødder, selleri, rødbede, kina radise, syltet ingefær og chili i tynde skiver og bland det sammen I en skål.

Marinade
Bland soya, æbleeddike, olivenolie, 2 spsk. saft fra de syltede ingefær, sesamolie, saft og revet skal fra 1 lime, sort sesam, hvid sesam og karry. Marinaden skal stå i en time og trække.

Skær kødet ud til bøffer. Husk det skal skæres på langs. Brug en steak kniv og skær uden om senen. Vend bøfferne i karry og krydr med salt og peber. Lad dem stå i ti minutter inden de kommer på grillen.

Husk grillen skal være varm. Kødet grilles i fem minutter og skal hvile i ti minutter.

Bland råkost og marinade sammen og servér det hele straks.
Man kan også bruge andre grøntsager i salaten. Kun din egen fantasi sætter grænser.

Tips
Boeuf Onglet er et dejligt smagfuldt stykke kød. Det steget eller grilles ved høj varme, da det skal have stegeskorpe, men være rødt inden i. Hvis det får for meget, bliver det hårdt og uspiseligt. Det er et stykke kød, som virkelig har smag. Kødet skal hvile godt. Husk at skære det modsat af det normale altså på langs med kødet. Rigtig godt med alle slags tørre krydderier.