Broccolipirog - mellemmåltid - 1 person

Opskriften giver 9 stk.
25 g gær
2 dl vand
2 spsk. rapsolie
120 g grahamsmel
270 g hvedemel
1 stk. æg
½ tsk. fint salt
250 g broccoli
1 stk. løg
100 g salatost 40+
1 stk. æg
¼ tsk. revet muskatnød
æg til pensling

Tilberedning

Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt olie, mel, æg og ½ tsk. fint salt og ælt dejen godt igennem. Dæk dejen til og lad den hæve lunt i 30-45 minutter.

Rens broccoli og løg. Skær dem i mindre stykker og damp dem møre i lidt vand. Hæld vandet fra, blend grønsagerne med en stavblender eller hak dem meget fint med en kniv. Skær salatosten i mindre stykker og rør den sammen med grønsager, æg og muskatnød.

Rul dejen tyndt ud med en kagerulle og skær 9 cirkler på størrelse med en desserttallerken. Fordel en niende del af fyldet på hver cirkel. Pensl kanten hele vejen rundt med æg. Fold cirklen sammen til en halvcirkel og tryk med en gaffel langs kanten.

Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med æg og bag dem 12-15 minutter ved 200 grader varmluft.

1 stk. er passende til et mellemmåltid.