Brisket barbeque med grov ratatouille

Personer: 4

1 stk. Supreme US Brisket ca. 2-2½ kg
3 spsk. paprika
2 spsk. hvidløgssalt
1 spsk. karry
1 spsk. salt

Tilbehør
1 tsk. stødt sort peber
1 flaske ketchup
1 flaske hp sauce
1 spsk. brun farin
1 spsk. dijonsennep
1 dl sweet chili sauce
6 dl mayonnaise
1 stk. økologisk citron
1 stk. aubergine
1 stk. grøn peberfrugt
1 stk. rød peberfrugt
1 stk. løg
1 bakke små tomater
1 bundt basilikum
1 bundt timian
1 dl olivenolie
Salt og peber

Tilberedning

Bland paprika, hvidløgssalt, karry, salt og stødt sort peber godt sammen.

Kødet tørres godt af for saft. Snit det i fedt kanten og vend det godt i krydder blandingen. Kødet skal helst stå et halvt døgn og hygge sig.

Der laves en pakke med sølvpapir og bagepapir som er smurt med oliven olie. Kødet lægges i midten af bagepapiret og pakkes godt ind. Bages i pakken i 5 timer ved 150 grader.

Lav barbecue saucen i mellemtiden. Ketchup, hp sauce, brun farin, dijonsennep og sweet chili røres godt sammen.

Tag 2 dl fra og rør dette med mayonnaisen og saft og reven skal af en citron. Dette bruges som dressing til kødet.

Nu laves den grove ratatouille. Skær auberginen i tern. Skær grøn og rød peber samt løget i kvarte stykker. Kom det sammen med tomater, groft hakket basilikum og timian stængler ned i en gryde med olie. Krydr med salt og peber. Sautér det let.

Pakken med kødet åbnes og det lægges i et ildfast fad og pensles med barbecue saucen. Ratatouillen lægges i siderne og steges sammen med kødet i 35 minutter ved 175 grader. Tages ud og skal stå og hvile i mindst 20 minutter.

Servér med citrondressingen og pynt med brøndkarse.

Tips
Kan evt. serveres med en hasselback kartoffel.