Helstegt Ibérico Presa med salat på små kartofler

Personer: 4

1 kg Ibérico Presa
1 spsk. olivenolie
1 bundt timian
1 stk. økologisk citron
8 fed hvidløg
Salt og peber

Tilbehør
400 g små kartofler med skræl
100 g mayonnaise
1 spsk. cremefraiche
1 spsk. dijonsennep
1 stk. økologisk citron
1 tsk. paprika
1 tsk. hvid balsamicoeddike
1 spsk. kapers
2 stk. skalotteløg
1 bundt estragon
Salt og peber

Tilberedning

Grisen gnides med salt og peber og brunes hårdt af på en pande med olivenolie. Når den er godt brunet af, lægges den i et ildfast fad på 1 bundt timian, saft og skal fra 1 citron og 8 fed hvidløg. Sæt den i ovnen på 220 grader i 25 minutter. Herefter tages den ud, vend den og lad den hvile i det ildfaste fad i 20 minutter inden du skærer i den. Hvis du skærer for tidligt, vil safterne løbe fra den, og vi ønsker at den skal være så saftig som mulig. Hvis man ønsker lidt mere gennemstegt kød, skal den have 35 minutter.

Tilbehør
Jeg har valgt et simpelt, men utroligt dejligt tilbehør - salat på små kartofler. Kog kartoflerne med skræl og skær dem dernæst i halve.

Mayonnaise, cremefraiche, sennep, saft og revet skal fra en citron røres godt sammen. Kom paprika, hvid balsamico, kapers, to finthakkede skalotteløg og hakket estragon ned i dressingen. Krydres med salt og peber. Kartoflerne vendes i til sidst.

Tips
Kan naturligvis også spises med andet godt fra REMA 1000s grøntafdeling.