Texas Brisket på dansk

1 stk. Supreme US Brisket ca. 2-2½ kg
1 spsk. olivenolie
4 tsk. sojasauce
3 spsk. paprika
2 spsk. hvidløgssalt
½ tsk. chilipulver
2 stk. stjerneanis
1 spsk. karry
1 spsk. salt
1 stk. muskatnød
1 tsk. stødt sort peber
bagepapir
stanniol

Tilberedning

Stjerneanis knuses. Riv muskatnøden – der skal bruges 1 tsk. Bland godt sammen med alle krydderierne.
Kødstykket tørres godt af for saft, snittes i fedtkanten og vendes godt i krydderiblandingen, så det er dækket med krydderier.
Skal helst stå ½ døgn og hygge sig.

Der laves en pakke med stanniol og bagepapir. Smør bagepapir med lidt olivenolie. Kødet lægges i midten og pakkes godt ind med stanniol på ydersiden, således at det hele bliver inde i pakken.

Læg pakken i et ildfast fad med ½ liter vand. Sættes i forvarmet ovn på 140 grader i 6 timer.

Åbnes forsigtigt og løftes op. Lad det trække ti minutter og skær så nogle dejlige store stykker. Brug en meget skarp kniv, da det er meget mørt nu.

Tips
Vælg eksempelvis et simpelt, men utroligt dejligt nemt tilbehør.

En halv avocado pr. person. Kom 1 tsk. soja i hullet lidt olivenolie og drys med lidt karry efter smag.