Chili con kærlighed

Personer: 4

2 stk. løg
4 stk. gulerødder
2 stk. røde peberfrugter
1 stk. grøn peberfrugt
2 stængler bladselleri
4 fed hvidløg
1 stk. rød chili
2 dåser hakkede tomater
2 dåser kidneybønner
2 dåser løse majs
2 spsk. kakao usødet
2 tsk. spidskommen
4 tsk. stødt kanel
4 spsk. balsamico mørk
2 spsk. brun farin
Salt og peber

Tilberedning

Hak løget fint og steg det ved svag varme et par minutter. Tilsæt derefter gulerødder i tern, finthakket hvidløg, finthakket rød chili, rød peberfrugt i tern og finthakket grøn peberfrugt samt grofthakket bladselleri.

Dernæst tilsættes hakkede tomater samt kidneybønnerne, (hvis du anvender “chili kidney beans” skal lagen også i) og retten bringes i kog.

Smag til med salt og peber, samt de øvrige krydderier, og lad retten simre ved svag varme i ca. ½ time.

Kom majsene i til sidst, og servér retten med ris og sprøde flütes med hvidløgssmør, eller som her, med guacamole med chili, citron, løg og frisk koriander, nachos, sojayoghurt eller hjemmelavet creme fraiche til, samt evt. et lille drys cayennepeber.

Opskriften er venligst udlånt af Luna Krause - Månebarnet (maanebarnet.org)