Gryderet med kikærter og spinat

Opskriften giver 7 portioner
2 dåser kikærter
250 g frisk spinat
500 g champignoner
1 stk. løg
100 g Soy4you granulat (lys)
2 dåser hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
1 dåse kokosmælk
1 stk. bouillonterning
3 spsk. soya
3 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. sukker
1 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
1 tsk. chilipulver

Tilberedning

Hak løg og champignoner fint og hæld dem i en stor gryde. Steg dem i sojasovs ved høj varme i 5-10 minutter, til det meste af væden er fordampet. Hak spinatbladene og tilsæt dem sammen med kikærter og sojagranulat. Tilsæt også dåsetomater, tomatpure, kokosmælk, bouillon, hvidløg, spidskommen, koriander, sukker, citronsaft, salt og chili. Lad retten simre 10-15 minutter. Smag til med salt og chili.

Server eksempelvis retten med ris, og hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det også tzatziki, mangochutney, peanuts og friske korianderblade.

Tips
Alle slags grøntsager, som du har i køleskabet eller fryseren, kan bruges i denne ret. Eksempelvis gulerødder, aubergine, squash, bladselleri, grønkål, majs og ærter. Intet mad behøver at gå til spilde, så du kan med fordel tilsætte det, du har.

Opskriften er venligst udlånt af Mia Sommer (miasommer.wordpress.com)