Græskarsuppe

Personer: 4

1 stk. hokkaidogræskar
1 stk. løg
3 stk. kartofler
1½ dl piskefløde
2 spsk. olivenolie
2 spsk. Ingefær
1 stk. økologisk citron
4 skiver brød
5 fed hvidløg
½ pose græskarkerner
Salt og peber

Tilberedning

Skræl græskar, kartofler, ingefær og løg. Hak græskar, kartofler og løg i grove stykker og læg det i en gryde med de skivede hvidløg og ingefær.

Hæld 1,5 liter vand på grøntsagerne og riv en lille smule citronskal i. Bring suppen i kog, og skru ned så det står og simrer i ca. 40 minutter. Krydr med lidt salt og peber.

Skær daggammelt brød i terninger og rist dem på panden i olivenolie sammen med græskarkerner. Krydr med salt og peber.

Kom grøntsagerne i blenderen. Der skal helst ikke noget vand ved. Tilsæt lidt af grøntsagsvandet undervejs, men ikke for meget. Kom piskefløden i blenderen. Smag til med lidt citronsaft samt salt og peber.

Hæld suppen op og pynt med croutoner og græskarkerner.

Priser
Prisen på varerne er gennemsnitspriser fra januar 2018. Vi har omregnet priserne på den mængde af varen, som er brugt i opskrifterne. Eksempelvis har vi ikke taget prisen for en hel flaske olivenolie, hvis der kun bruges 1 dl