Citrus/urteflæskesteg med spinatsalat

Opskriften er til ca. 8 personer
1 stk. Friland flæskesteg (ca. 1,4 kg)
Citronskal fra ½ økologisk citron
½ håndfuld frisk rosmarin
½ håndfuld frisk salvie
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Spinatsalat
8 spsk. olivenolie
4 spsk. balsamicoeddike
2 fed hvidløg
500 g små tomater
100 g mandler
150 g frisk spinat
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Tilberedning

Riv skallen fra den halve citron. Hak hvidløg, rosmarin og salvie og bland det med den revne citron skal, salt, olivenolie og peber. Gnid stegen godt med blandingen, også på undersiden. Sørg for at komme godt ned mellem alle svær. Sæt stegen på en bradepande, så sværen ligger så jævnt som muligt. Brug evt. stanniol til at understøtte den, hvor den er lavest. Steg flæskestegen i 1 time og 15 minutter ved 200 grader eller til stegen har en centrumtemperatur på 60 grader.

Bland olivenolie, balsamicoeddike og knust hvidløg, salt og peber. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Bland halvdelen af dressingen med tomaterne og hæld dem i et stort fad. Bag tomaterne ved 150 grader i 45 minutter. Hak mandlerne groft og rist dem kort på panden i lidt olie.
Skyl spinatbladene, tør dem godt og fordel dem i et fladt fad. Fordel de bagte tomater ovenpå og hæld resten af dressingen over. Drys til sidst mandlerne på salaten.

Tips
Server evt. flæskestegen med ovnbagte kartofler.