Æble-bacon frikadeller med bagte rodfrugter

Personer: 4

500 g Friland hakket grisekød 8-12 %
1 stk. løg
1 stk. gulerod (stor)
1 stk. æble
1 fed knust hvidløg
1 stk. æg
1½ dl havregryn
2 dl mælk
12 skiver bacon
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Bagte rodfrugter
4 stk. gulerødder
10 stk. kartofler
2 stk. rødbeder
2 stk. løg
3 spsk. olivenolie
2 tsk. timian
50 g fetaost
50 g persille
2 tsk. salt
Friskkværnet peber

Tilberedning

Riv løg og gulerødder, skær æblet i små tern og knus hvidløget. Bland det med de øvrige ingredienser undtagen bacon. Del baconskiverne på langs. Form farsen til frikadeller (ca. 12 frikadeller til fire personer) og vikl et stykke bacon om hver frikadelle. Sæt frikadellerne i et ovnfast fad og steg dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Rodfrugter
Skræl gulerødder, løg, kartofler og rødbeder og skær dem i grove stykker. Undgå at blande rødbederne for meget med de øvrige grøntsager. Læg alle grøntsagerne i et stort fad eller bradepande. Bland olivenolie og krydderier og hæld det over grøntsagerne. Bag rodfrugterne i ovnen i ca. 25-30 minutter ved 200 grader. Rodfrugterne skal være sprøde og en smule lysebrune i kanterne. Hak persillen og knus fetaosten og drys det over rodfrugterne inden servering.