Vegansk Shepherd's pie

Personer: 4

Kartoffelmos
6 stk. kartofler
2 spsk. vegansk smør
1 dl mandeldrik
Salt og peber

Fyld
1 pakke Hälsans Kök fars
2 spsk. olivenolie
2 spsk. vegansk smør
2 stk. gulerødder
1 dåse løse majs
¼ tsk. revet muskatnød
1 knivspids allehånde
7 dl grøntsagsbouillon
400 g hakkede tomater
2 spsk. grofthakket persille
Salt og peber

Tilberedning

Vask og skræl kartofler, skær dem i mindre stykker og kog dem til de er møre. Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt af før du moser kartoflerne med smør og mandeldrik. Smag til med salt og peber.

Varm olien i en gryde. Tilsæt smør efter ca. 1 minut. Tilsæt gulerødder og steg dem under omrøring i ca. 10 minutter. Herefter tilsætter du grøntsagsbouillon, hakkede tomater, majs og krydderier. Lad retten småkoge i ca. 30 minutter. De sidste minutter af kogetiden tilsættes farsen til den er gennemvarm.

Tænd ovnen på 200 grader. Find et ildfast fad og læg farsblandingen i bunden af fadet. Herefter lægges kartoffelmosen ovenpå farsen, og fadet sættes i ovnen i ca. 20 minutter.