Torskeburger

Personer: 4

Torskeburger
450 g torskefileter
4 skiver lufttørret skinke
250 g spidskål
1 stk. gulerod (stor)
4 stk. fuldkorns burgerboller
1 spsk. Fedtstof til stegning
Friskkværnet peber
Salt

Bønnecreme
250 g grønne bønner
1 stk. lime
½ dl skyr
Hvid peber
¼ tsk. salt

Tilberedning

Del torskefileterne i 4 portioner, der er nogenlunde lige tykke.
Krydr med salt og peber, og vikl en skive skinke om hvert stykke torsk.
Steg fisken i fedtstoffet i 8-10 min, eller grill den. Vend den et par gange under stegningen.

Kom bønnerne i kogende, letsaltet vand, og kog dem i ca. 3 min. Afdryp og afkøl dem.
Pres saften af limen, og blend bønnerne sammen med den.
Rør skyr i, og smag til.

Snit spidskålen fint.
Riv guleroden groft.
Rist burgerbollerne.

Servering
Smør bønnecreme på burgerbollerne. Læg grøntsager og fisk ovenpå og dernæst den sidste halve burger. Server evt. salat til.

Pr. person
Energi 1950 kJ
Kulhydrat 50 g
Fedt 10 g

Opskriften er udarbejdet af Diabetesforeningen