Boller i karry - Diabetesforeningens version

Personer: 4

Kødboller
450 g hakket grisekød 3-7%
½ dl hvedemel
½ dl havregryn
1½ dl vand
1 stk. æg
1 stk. løg
Salt
Peber

Karrysauce
1 stk. løg
1 spsk. olie
1½ tsk. karry
3 dl bouillon
2 dl mælk
250 ml madlavningsfløde
Jævner til sauce
Salt
Peber

Tilberedning

Kødboller
Hak løg fint og rør alle ingredienserne sammen, evt. med en elektrisk røremaskine. Lad farsen hvile i køleskab 30 minutter inden kogning.

Form bollerne med en spiseske, der dyppes i varmt vand mellem hver kødboller.

Kog dem ca. 8-10 minutter i letsaltet vand til de føles faste.

Karrysauce
Brun finthakket løg i olie i en gryde. Tilsæt karry under bruningen. Tilsæt derefter bouillon og afslutningsvis madlavningsfløde.

Kog saucen igennem og jævn evt. med jævner. Smag til med salt og peber.

Server med fuldkornsris.

Tips
I stedet for madlavningsfløde kan der anvendes mælk eller evt. kokosmælk.