Andebryststeg med skysauce - Diabetesforeningen version

Personer: 4

1000 g andebryststeg
600 g Kartofler
1 stk. Glaskartoffel
3 spsk. sukker
20 g flydende fedtstof
3 stk. æble
4 dl vand
1 dl sukker
1 stk. vaniljestang
Citronsaft
½ l fløde 4%
1 glas tyttebær syltetøj
1 stk. bouillonterning
Kulør
Salt og peber

Tilberedning

Tænd for ovnen og sæt den på 220 grader ( varmluft 200 grader). Pak andebryststegen ud, og krydder den let med groft salt, gnid saltet godt ind i skindet. Læg det derefter i et ildfast fad og tilsæt 2 dl vand. Sæt fadet med bryststegen i den forvarmede ovn, og lad det stege i ca. 40-45 min. (sørg for at der hele tiden er lidt vand i fadet, og vær opmærksom på, at det kan være nødvendigt at fylde ekstra vand på). Tag bryststegen ud, og pak den ind i aluminiumsfolie samt et viskestykke mens den hviler i ca. 15 min. Klip bryststegen ud og server den sammen med tilbehøret.

Imens du venter på andestegen tilberedes kartoflerne. Vask eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand og lidt salt. Kog dem til de er møre. Tag dem fra varmen og lad dem hvile tildækket til stegen er klar.

Brunede kartofler
Hæld vandet fra glaskartoflerne og lad dem dryppe af. Kom sukkeret på en pande og lad det smelte ved høj varme (det er nødvendigt at røre let i sukkeret for at det smelter ens), til det har en gylden farve. Tilsæt 20 gram smør, og rør godt rundt mens du forsigtigt tilsætter de aftørrede glaskartofler, vend dem forsigtigt så der kommer sukker over alt på kartoflerne, og lad dem koge i sukkeret i ca. 5-7 min.

Tyttebæræbler
Skræl æblerne og del dem på tværs. Fjern kernehuset så det halve æble får en lille udhuling. Sæt 4 dl vand i kog og tilsæt 1 dl sukker, vaniljekorn fra vaniljestang ( kog gerne skællen med ) og lidt citronsaft. Skru ned for varmen når vandet har kogt og tilsæt æblerne. Lad æblerne små koge ved svag varme i ca. 5 min.. Sluk for varmen og lad æblerne trække i lagen mens den afkøles. Tag æblerne op af lagen og kom tyttebærsyltetøj over.

Skysauce
Tag skyen fra det ildfaste fad andebrystet blev stegt i, hæld det i en gryde sammen med fløden og lidt kulør. Kog det stille og roligt til saucen får konsistens og smag til med salt og peber evt. lidt tyttebær syltetøj(det kan være en ide at tilsætte en ½ boullion terning hvis der mangler lidt smag).

Tips
Server en salat til f.eks. grønkålssalat med granatæblekerner