Hokkaidosuppe med bacon - Diabetesforeningens version

Personer: 4

1 stk. hokaido græskar
1 spsk. olie
2 stk. løg
4 fed hvidløg
20 g ingefær
5 g karry
½ knoldselleri
6 stk. tomater
3 stk. gulerødder
1 stk. grøntsagsbouillon

Tilbehør
fuldkornsflutes
150 g mager bacon, f.eks. kalkunbacon

Tilberedning

Vask hokkaidogræskaret og del det i to (det skal ikke skrælles). Fjern kernerne og skær græskarkødet i tern. Skræl og vask de øvrige grøntsager (også tomaterne) og skær også disse i tern.

Steg baconternene i en gryde og læg dem på et stykke køkkenrulle når de er færdigstegte og gem dem til anretningen.

Varm løgene i olien i gryden til de bliver klare i farven. Tilsæt hvidløg og karry og lad det simre med i et par minutter. Tilsæt derefter de øvrige grøntsager, krydderier og bouillon. Lad det hele småkoge i 30 minutter. Lad suppen køle af inden den blendes, og varm derefter suppen op igen.

Server suppen pyntet med de stegte bacontern og spis fuldkorns flutes til.