Hel kylling med citron, hvidløg og rodfrugter - Diabetesforeningens version

Personer: 4

1 hel kylling
2 stk. Citron
2 stk. Hvidløg
2 stk. pastinakker
2 stk. persillerødder
2 stk. gulerødder
2 stk. løg
2 stk. tomater
1 bundt frisk basilikum
½ dl rapsolie
Salt og peber

Tilberedning

Kyllingen gnides i rapsolie. Citroner og hvidløg halveres, og puttes ind i den hele kylling. Krydr med salt og peber både indvendigt og udvendigt. Kyllingen sættes i ovnen ved 220 grader i 45 minutter.

Skræl og skær rodfrugterne, tomater og løg i grove stykker og stave. Læg rodfrugterne ved kyllingen, når den har stegt i 45 minutter. Hele retten steger videre i 25 minutter.

Tag kyllingen ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter.

Vend rodfrugtblandingen med friske basilikumblade. Skær kyllingen ud i 4-6 stykker og stænk den med lidt mere rapsolie.

Anret det hele på et stort fad og servér straks.

Tips
Gem evt. skroget, og brug det til en lækker hønsekødssuppe.