Drengerøvsgryde - Diabetesforeningens version

Personer: 4

400 g ungkvæg i tern
2 spsk. olie
4 stk. løg
4 stk. gulerødder
2 bakker hele champignon
125 g mager bacon, f.eks. kalkunbacon
200 g cocktailpølser med Nøglehulsmærke
1 stk. rød peberfrugt
1 dåse flåede tomater
1 spsk. tomatpuré
2 stk. tomater
2 spsk. dijonsennep
4 spsk. paprika
1 spsk. sambal oelek
1 l hønsebouillon
2 stk. bouillonterninger
1 bundt frisk basilikum
1 bakke Cherrytomater
½ l madlavningsfløde 8%
Salt og peber

Tilberedning

Løg snittes fra bund til top, gulerødder skæres i skiver, champignon renses, rød peber skæres i store tern og tomater skæres i både.

Tag en tykbundet gryde, tilsæt olie, og varm gryden op. Tilsæt kødet sammen med paprika, og lad det brune godt af. Derefter tilsættes halvdelen af baconen, og det hele steges godt igennem. Tilsæt nu løg, peberfrugt og gulerødder, og lad det simre med. Tilsæt halvdelen af champignonerne, og gem den anden halvdel til senere. Det hele steger videre i 5-10 minutter.

Nu tilsættes tomater og dijonsennep, og der røres rundt. Tilsæt sambal oelek, flåede tomater og tomatpuré, rør det hele sammen, og tilsæt hønsebouillon. Lad retten koge op, og skru herefter ned, og lad den simre i en halv time.

Tilsæt fløde, og lad retten simre videre i yderligere en halv time.

Tag en pande med lidt olie, og sauter cocktailpølser, resten af baconen og champignonerne. Hæld pølseblandingen på toppen af drengerøvsgryden sammen med cherrytomater og champignon og top med basilikumblade. Server straks.

Tips
Serveres med fx fuldkornsris eller kartoffelmos og grønt
Kog grøntsager f.eks. gulerod, pastinak eller persillerod sammen med kartoflerne til mosen.