Kyllingefrikadeller med rissalat - Diabetesforeningens version

Personer: 4

Kyllingefrikadeller
450 g hakket kyllingekød
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
1 stk. skalotteløg
1 g hvedemel
1 stk. æg
2 dl skummetmælk
Fedtstof til stegning

Rissalat
fuldkorns ris
¼ kg tomater
1 bundt forårsløg
1 stk. spidskål
½ bakke rucolasalat
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber

Tilberedning

Rør kyllingekødet sejt med salt, tilsæt peber, finthakket skalotteløg, hvedemel og æg og rør godt.

Rør mælken i lidt ad gangen og lad farsen hvile mindst 15 minutter. Form farsen til frikadeller og steg dem 4-5 minutter på hver side ved jævn varme.

Rissalat
Kog risene som anvist og sæt dem til afkøling.

Bland de afkølede ris med kvarte tomater, snittede forårsløg, fintsnittet spidskål, olivenolie og balsamico.

Smag til med salt og peber og tilsæt hjertesalat brækket i mindre stykker samt rucola lige inden servering.

Tips
Server evt. med et godt stykke fuldkornsbrød til.