Braiseret kalveskank med rodfrugtpuré

Personer: 4

Braiseret kalveskank
1 stk. kalveskank
2 stk. porrer
3 fed hvidløg
1 stk. rødløg
4 stk. gulerødder
1 bundt hakket persille
½ stk. Citron
6 stilke timian
1 stk. mørk øl
Salt og peber

Rodfrugtpurré
1 stk. knoldselleri
2 stk. pastinakker
3 stk. gulerødder
3 spsk. smør
1 dl fløde
Salt og peber

Tilberedning

Braiseret kalveskank
Skær porrer i skiver, hak hvidløg fint, skær rødløg i både og gulerødder i grove stykker.

Rids kalveskanken i toppen og kom den i et ovnfast fad sammen med de øvrige
ingredienser.

Dæk fadet til med sølvpapir (en stegeso beregnet til ovn kan også anvendes) og sæt det i ovnen i 5 timer med 160°.

Rodfrugtpuré:
Skær rodfrugterne i tern, kog dem derefter møre og blend dem fine. Bland dem med smør og fløde og smag til med salt og peber.

Servér kalveskanken med grøntsagerne, der ligger ved under tilberedningen samt
rodfrugtpuréen.