Glutenfri brun sovs

Personer: 4

Ingredienser
1 dl Stegefedt fra and eller flæskesteg
2 dl fløde
1 dl mælk
2 spsk. Maizenastivelse
½ dl vand
Kulør
Salt og peber

Tilberedning

I en gryde samles fedt fra and/flæskesteg eller hvad den brune sovs skal bruges til.
Hertil tilsættes mælk og fløde (koger du samtidig kartofler, så giver det en rigtig god smag at tilsætte lidt af kartoffelvandet også. Eventuelt i stedet for mælk).

Bring gryden stille i kog. I et glas blandes maizenastivelse og ca. 0,5 dl vand. Rør godt rundt, så det ikke klumper. Langsomt tilsættes små mængder af maizenablandingen til gryden med sovs. Det er vigtigt ikke at tilsætte for meget ad gangen, da det først tykner sovsen, når det koger (Skulle du få tilsat for meget jævner, så kan det justeres ved at tilsætte lidt ekstra mælk eller kartoffelvand).

Når du har den ønskede konsistens på sovsen, tilsættes sovsekulør. Smag til med salt og peber.

Lad sovsen koge i nogle minutter og server.