Glutenfri risalamande cheesecake

Personer: 4

Bund
80 g mandelmel
40 g Smør
40 g mandler
70 g Glutenfri marcipan

Cheesecakefyld
150 g flødeost naturel
100 g flormelis
½ stk. vaniljestang
300 g Afkølet risengrød
5 blade husblas
3.5 dl piskefløde

Kirsebærgelé
5 blade husblas
500 g Glutenfri kirsebærsauce

Tilberedning

Fremgangsmåde
Opvarm ovnen på 180 grader. Først laves bunden ved at hakke mandler groft. Derefter blandes de grundigt med de øvrige ingredienser. Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir og fordel massen i formen. Sørg for at den er presset godt sammen, og at kanten er jævn og pæn.
Bag bunden i 6-8 minutter på 180 grader varmluft. Den må ikke få for mørke kanter, men skal have en gylden tone på overfladen.

Tag bunden ud af ovnen, og lad den køle af i formen.

I en skål blandes flormelis, flødeost og kornene fra en vaniljestang. Bland det derefter med den kolde risengrød (Risengrøden kan du enten lave fra bunden ud fra anvisningen på pakken af dine grødris, eller bruge en rest hvis du har fra dagen forinden).

Læg husblas i blød i koldt vand. Når det er blødt, hældes vandet fra, og det sidste vand klemmes ud. Kom det i en gryde med 2 spsk. fløde. Lad det køle ned, så det er fingerlunt, og vend derefter to spsk. af ostemassen heri. Når det er godt blandet, hældes det i resten af ostemassen, og det røres grundigt sammen.

Pisk fløden til blødt skum og vend den i ostemassen. Fordel ostemassen over bunden i springformen (Har du kageplast kan det med fordel placeres i siderne af springformen). Sørg for at overfladen er så glat som muligt og cremen ikke er for meget op ad siderne på formen (Det giver det pæneste udtryk når den er færdig). Stil kagen på køl i mindst 4 timer, eller til den har sat sig.

Sigt kirsebærrene fra saucen og fjern bærrene. Læg husblas i blød i koldt vand. Når det er blødt, hældes vandet fra, og det sidste vand klemmes ud. Varm kirsebærsaucen og smelt det opblødte husblas heri. Pas på med at røre for voldsomt i din gelémasse, da det skaber luftbobler. Lad geléen køle ned (Ca. 35 ºC). Hæld forsigtigt geléen over ostecremen. Det er vigtigt, at den ikke hældes for hurtigt, så den ødelægger toppen af ostecremen eller danner for mange luftbobler. Sæt på frys i 30 minutter, eller på køl i 2 timer indtil geléen har sat sig.