Glutenfri kransekage

Personer: 4

Kransekage
50 g mandler
50 g rørsukker
1½ stk. æggehvide
225 g Odense marcipan
50 g nougat

Glasur
20 g æggehvider
45 g flormelis

Tilberedning

(ca. 10 styks kransekage)

I en minihakker blendes mandler og rørsukker, så det er helt fint og melet. Kom æggehviderne i og kør ganske kort, til det er en blød masse. Bland marcipanen i og blend det godt sammen. Kom kransekagemassen i en frysepose og læg på køl i ca. 30 minutter, så det får en mere fast konsistens.

Opvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn. Del kransekagemassen i 10 lige store dele og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Form til små firkanter. Skær nougaten ud i små stave, lige lidt kortere end dine kransekagefirkanter. Placer nougatstængerne på midt af kransekagerne. Med fugtige fingre foldes kransekagemassen op om nougaten, så den er lukket helt inde i kransekagemassen og du har en trekantet kransekage.

Et godt tip er at sætte to bageplader oven i hinanden, så de bages på dobbeltbageplade, for at undgår kransekagerne bliver for mørke i bunden. Bag kransekagerne på 200 grader i 12 min. Tag herefter kransekagerne af bagepladen og lad dem køle af.

Pisk æggehvider og flormelis til det er helt hvidt og er blevet til en tyk glasur. Kom den i en sprøjtepose eller en lille frysepose, hvor der klippes hul i hjørnet, så den kan sprøjtes på kransekagerne. Dekorer med valgfrit mønster.