Hamburgerryg med klassisk grønlangkål

Personer: 4

1 kg hamburgerryg
450 g økologisk grønkål
60 g smør
3 spsk. hvedemel
3 dl vand
2 tsk. rørsukker
Salt og peber

Tilberedning

Kom hamburgerryggen i en gyde med vand og bring den i kog, skru ned på middel blus og lad den simre i ca.1 time og 30 min ved middel varme.

Hæld kogende vand over grønkålen, så det lige dækker. Sigt derefter det overskydende vand fra den optøede grønkål, og pres den resterende væske godt ud af grønkålen.

Smelt smør i en gryde, ved middel varme. Rør derefter hvedemel i gryden til en lind masse.
Derefter røres kogevand fra hamburgerryg samt mælk i saucen. Rør den optøede grønkål ud i saucen og varm grønlangkålen godt igennem.
Smag til med salt, sukker og peber.

Servér retten med hvide kartofler og sennep.

Tip: Vælg økologiske ingredienser for meget mere økologi!