Focaccia med grønkål og sorte oliven

Personer: 4

Brødet:
25 g gær
4.5 dl lunken vand
2 tsk. salt
½ dl olivenolie
450 g økologisk grønkål
550 g Hvedemel

Til toppen:
½ dl Olivenolie
2 stilke frisk rosmarin
100 g sorte oliven uden sten
flagesalt

Tilberedning

Hæld kogende vand over grønkålen, så det lige dækker. Sigt derefter det overskydende vand fra den optøede grønkål, og pres den resterende væske godt ud af grønkålen.
Opløs gæren i det lune vand og tilsæt derefter resten af ingredienserne til focacciabrødet.
Ælt dejen godt og lad den stå og trække i 1 time.
Kom bagepapir i et ildfast fad tilsæt halvdelen af olien fra toppingen og kom dejen deri. Kom resten af olien over dejen og tryk dejen godt ud til siderne med fingerspidserne. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 ,5 time.

Toppen:
Halvér de sorte oliven og del rosmarinstilkene i grove stykker.
Tænd ovnen på 200 C
Fordel oliven og rosmarinen og tryk dem ned med fingerspidserne. Den sidste del af olien hældes over brødet. Drys derefter med flage salt.
Bag focacciabrødet i ca. 45 minutter
Tag focacciabrødet ud af det ildfaste fad og lad det afkøle på en bagerist.

Tip: Vælg økologiske ingredienser for meget mere økologi!