Nordisk inspireret gønkålssuppe

Personer: 4

2 stk. løg
1 stk. porre
3 spsk. olie
50 g revet peberrod
300 g Kartofler
1½ l vand
3 terninger hønsebouillon
450 g økologisk grønkål
2.5 dl piskefløde
Salt og peber

Tilberedning

Skyl og snit grøntsagerne i små tern. Sauter løg og porre med olie i en gryde i ca. 2-3 min. ved middel varme. Tilsæt kartofler i tern, peberrod og derefter vand, fløde og bouillonterning. Lad det simre med låg på i ca. 45 min. Rør i gryden en gang i mellem.
Imens suppen simrer: kom kogende vand over den frosne grønkål, så det lige dækker. Sigt det overskydende vand fra den optøede grønkål, og pres det resterende væske godt ud af grønkålen.
Kom grønkålen i suppen lige inden servering. Blend suppen med en stavblender og smag den til med salt og peber. Bring suppen i kog og servér.

Tip: Vælg økologiske ingredienser for meget mere økologi!