Citronlaks med båndpasta vendt i grønkålspesto

Personer: 4

Ingredienser citronlaks:
4 stk. laksefileter
1 stk. løg
1 stk. økologisk citron
3 spsk. rapsolie
5 dl madlavningsfløde
Salt og peber

Ingredienser grønkålspesto
225 g økologisk grønkål
30 g Grana Pandano
75 g græskarkerner
2 fed hvidløg
2 dl olie
Salt og peber

Tilbehør:
500 g frisk pasta

Tilberedning

Fremgangsmåde pesto:
Opvarm grønkålen som anvist på folien og sigt vandet fra og pres det sidste væske ud af grønkålen. lad grønkålen køle af inden brug.
Blend derefter alle ingredienser til en pestokonsistens og smag til med salt og peber.

Fremgangsmåde citronlaks:
Skræl lange flager af citronen med en tyndskræller. Hak løget fint. Fjern skindet fra laksen og del fileterne i 3 stykker.
Forvarm en pande ved middelhøj temperatur. Tilsæt olie og svits løg og citronskal i olien i ca. 3 min. Tilsæt derefter madlavnings fløde og laksestykkerne, samt saften af en citron. Bring retten kog, og lad den simre i 5 min.
Vend forsigtigt laksene et par gange under tilberedningen.
Krydr med salt og peber.

Ved servering:
Kog båndpastaen efter anvisning på pakken. Sigt vandet fra og vend pastaen i grønkålspestoen.

Tip: Vælg økologiske ingredienser for meget mere økologi!