Grillede kamben med hjemmelavet BBQ sauce (sous vide)

Personer: 4

Økologiske spareribs
1½ kg Øko ribben, evt. delt i halve

Rub
2.5 spsk. brun farin
1½ spsk. sukker
1 spsk. røget paprika
1 spsk. Hvidløgspulver
1 spsk. løgpulver
1 knivspids stødt cayennepeber
1 tsk. salt
1 knivspids tørret chili

BBQ sauce
4 spsk. ketchup
5 fed hvidløg
¼ dl æbleeddike
50 g brun farin
1 knivspids chiliflager
1 spsk. worchester sauce
1 tsk. sennepspulver
½ dl appelsinjuice

Tilberedning

Sous vide før marinering og grill
1. Bland alle ingredienserne til rub.

2. Fjern hinden på bagsiden af ribbenene og gnid kødet med rub (brug kun halvdelen af normal mængde, da sous vide-tilberedningen forstærker smagen).

3. Fold et stykke sous vide-pose om benenderne (så de ikke prikker hul i posen), læg det hele i en pose og vakuumer det. Lad det gerne trække op til et døgn på køl.

4. Tilbered efter ønske (her er brugt 64 grader/24:00).

5. Gem evt. kødet på køl (se mere under tips).

6. Tag kødet ud af posen (posens væske kan bruges til sauce) og dup kødet HELT tørt (brug køkkenrulle eller et rent viskestykke).

Eller

Kogning før marinering og grill
Varm vand og salt i en stor gryde og kog ribbenene i ca. 30 minutter. Tag dem op og lad dem afdryppe.

Grill kødet
1. Bland alle ingredienser til BBQ sauce i en gryde. Kog i 20 minutter til den tykner.

2. Tænd grillen, så den bliver ca. 250 grader ( høj varme) i den ene side og ca. 130 grader (halv varme) i den anden side. Lad risten blive gennemvarm.

3. Læg stykkerne med bensiden nedad på den halvvarme side, sæt låget på og lad dem grille i 10 minutter.

4. Pensl med BBQ-sauce og flyt til den varme side og lad dem grille 5-6 minutter til saucen er tørret ind.

5. Pensl igen med BBQ-sauce og lad stykkerne grille 5 minutter endnu indtil saucen er blevet klistret.

Server
Pensl evt. med et tredje lag BBQ-sauce ved serveringen og/eller server ekstra sauce til.
Server en lækre tomatsalat til de nye grillet spareribs.