Sweet and sour grøntsager - 4 personer

Sweet and sour sauce
1½ dl tomatketchup
½ dl hvidvinseddike
½ dl sukker
1 dl lage fra ananas på dåse
2 dl grøntsagsbouillon
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. vand

Grøntsager
1½ spsk. olie
500 g gulerødder
2 stk. porrer
250 g broccoli
5 cm frisk ingefær
200 g ananas på dåse
200 g haritcots verts
300 g sojabønner
2 tsk. fint salt
½ tsk. peber
2 spsk. sesamfrø

Tilberedning

Sweet and sour sauce
Bland tomatketchup, eddike, sukker, lage fra ananas og grønsagsbouillon i en gryde. Rør majsstivelsen ud i vandet, tilsæt jævningen under omrøring. Bring saucen i kog og kog i 2 minutter

Skræl gulerødderne og skær dem i grove strimler. Rens porrerne og skær dem i grove ringe på skrå. Rens og skyl broccolien og del den i små buketter og skær stokken i tern. Skræl og hak ingefæren fint.
Skær ananasen i tern.

Tørrist sesamfrøene i 2-3 minutter i en stor sautérpande eller wok. Hæld dem over på en tallerken og kom herefter olien på panden.

Sauter gulerødder og ingefær ved høj varme under kraftig omrøring i 2 minutter. Tilsæt porrer, broccoli og begge slags frosne bønner og sauter yderligere i 2 minutter. Tilsæt ananasen og varm retten i 1 minut. Grønsagerne skal stadig være sprøde.

Bland grønsagerne med sweet and sour-saucen og smag til med 2 tsk. fint salt og peber.
Server med de ristede sesamfrø.