Gratinerede hvide bønner og blomkål med fuldkornsspaghetti - 4 personer

Bønner og blomkål
150 g tørrede hvide bønner
½ tsk. fint salt
300 g blomkål
2 stk. gulerødder
1 stk. løg
2 spsk. rapsolie
2 tsk. karry
4 dl grøntsagsbouillon
1 spsk. hakket persille
1 tsk. frisk basilikum
½ tsk. fint salt
Peber

Gratinering
1 stk. æg
1 dl minimælk
2 spsk. sesamfrø

Pasta
250 g fuldkornsspaghetti
1 tsk. fint salt

Tilberedning

Skyl og udblød bønnerne i vand 10-12 timer. Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat ½ tsk. fint salt i ca. 30 minutter og hæld vandet fra.

Rens blomkålen, del den i små buketter og skær stokken i små tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Rens løget og hak det groft.

Svits grøntsagerne i olie og karry, tilsæt bouillon og hakkede krydderurter. Lad retten simre under låg i 10 minutter. Tilsæt de kogte bønner og smag til med ½ tsk. fint salt og peber.

Kog fuldkornspastaen efter anvisning på pakken i vand tilsat 1 tsk. fint salt. Hæld vandet fra og fordel den i bunden af et ovnfast fad. Hæld grøntsagsblandingen over pastaen.

Pisk æg, minimælk og sesamfrø sammen og fordel henover grøntsagerne. Gratiner retten i ovnen i 20 minutter ved 225 grader.