Vildtsauce

Personer: 4

1 stk. skrog fra gråand, fasan eller 2-3 skovduer
olie til stegning
1 stk. røget flæsk
½ bundt timian
3 stængler rosmarin
25 g mørk chokolade (70%)
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. tomatpuré
1 dl æblejuice
25 g blå danablue
2 l fond
½ l fløde
1 spsk. ribsgelé
jævner
Salt og peber

Tilberedning

Skroget samt det røgede flæsk brunes godt af i en gryde med lidt olie, tilsæt timian, rosmarin, mørk chokolade, dijonsennep, tomatpuré, æblejuice og danablue, og lad det hele koge op. Skru ned og lad det simre i ca. 2 timer. Undervejs hældes jævnligt lidt vand ved så væske mængden forbliver den samme. Når fonden har simret i 2 timer, tilsættes fløde. Lad den koge op i 5 minutter. Du kan eventuelt jævne saucen med Maizena jævner. Smag saucen til med salt og peber. Serveres straks til en af vildtretterne.