Champignonfrikadeller med kidneybønnesalat - 4 personer

Kidneybønnesalat
2 dåser kidneybønner
100 g rucolasalat
100 g radisser
2 stk. røde æbler
20 stk. mandler

Dressing
2 spsk. citronsaft
½ spsk. olie
½ tsk. honning
½ tsk. fint salt
Peber

Champignonfrikadeller
500 g champignoner
45 g havregryn
2 stk. æg
60 g løg
2 fed hvidløg
½ bundt frisk timian
1½ tsk. fint salt
2 spsk. rapsolie
Peber

Tilbehør
200 g fuldkornsbrød

Tilberedning

Pisk en dressing af citronsaft, honning og olie og smag til med ½ tsk. fint salt og peber.

Skyl salaten. Rens radiserne og skær dem i skriver. Rens æblet og skær det i tern. Rist mandlerne på en tør pande, lad dem afkøle og halver dem. Hæld vandet fra kidneybønnerne, skyl dem med koldt vand og bland med salat, radiser, æbler og mandler. Hæld dressingen henover.

Rens champignonerne, hak dem fint og svits dem på en tør pande. Hæld dem i en skål og si væden fra.

Pisk æggene i ca. 5 minutter og kom havregryn i.

Pil løget og hvidløgene og hak dem fint sammen med timian. Kom champignonerne, løgene og timian i æggeblandingen og bland det til en fast fars. Form farsen til frikadeller og steg dem i olie på en pande. Tag dem af panden, når de er gennemstegte.

Server champignonfrikadellerne med salat og lunt fuldkornsbrød.