Kartoffelsalat med æg, grønt og hytteost

Personer: 4

Kartoffelsalat
650 g små kartofler med skræl
200 g haritcots verts
1½ tsk. fint salt
4 stk. æg
1 rødløg
1 stk. æble
250 g agurk
25 g græskarkerner

Dressing af hytteost
400 g hytteost
2 tsk. dijonsennep
1 bundt persille
½ tsk. fint salt
peber

Tilbehør
200 g fuldkornsrugbrød

Tilberedning

Kog kartoflerne 15-20 minutter i vand tilsat ½ tsk. fint salt til 2 pers. (1 tsk. til 4 pers.) samt bønnerne i ca. 2-3 minutter i vand tilsat 1/4 tsk. fint salt til 2 pers. (½ tsk. til 4 pers.) og afkøl dem herefter.

Kog æggene i 8 minutter og afkøl dem straks i koldt vand.

Rens æblet og løget og skær dem i terninger sammen med agurk. Skær de afkølede kartofler i skiver, halver bønnerne og skær æg i store tern. Rist græskarkernerne på en tør pande. Fordel ingredienserne lagvis i en skål og top med græskarkerner.

Rør hytteost med dijonsennep og hakket persille. Smag dressingen til med 1/4 tsk. fint salt til 2 pers. (½ tsk. til 4 pers.) og peber.
Fordel den herefter over salaten.

Server med ristet fuldkornsrugbrød.