Herregårdskotelet med grillet aubergine og hvidløgssmør

Personer: 4

4 stk. herregårdskoteletter
2 stk. auberginer
Salt og peber

Hvidløgssmør
1 pakke smør
4 fed hvidløg
1 stk. økologisk citron
Salt og peber

Tilberedning

Prik huller i auberginerne med en kniv eller en gaffel. Læg dem på den varme grill i ca. 30 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.

Herregårdskoteletterne krydres med salt og peber og lægges på den varme grill i 5 minutter på hver side. Lad dem herefter stå og hvile til auberginerne er serveringsklare. Bland smør, skal og saft fra en citron, presset hvidløg, salt og peber og stil det på køl.

Åben auberginerne (som en bagt kartoffel), krydr med salt og peber og put en god klat hvidløgssmør i hver. Skær den over i to inden servering og anret en halv aubergine og en herregårdskotelet på 4 tallerkener og servér straks.

Tips
Kan serveres med nye kogte kartofler.