Linsepostej med farverig råkost

Personer: 4

Linsepostej
150 g røde linser
2.5 dl bouillon
1 stk. løg
250 g champignoner
4 stilke bladselleri
1½ spsk. rapsolie
3 stk. æg
1 dl minimælk
½ bundt frisk koriander
½ tsk. tørret timian
1 tsk. fint salt
Peber
½ spsk. olie til bageform

Råkost
2 stk. rødbeder
2 stk. gulerødder
1 stk. æble
2 spsk. balsamicoeddike

Tilbehør
300 g fuldkornsrugbrød

Tilberedning

Kog linserne i bouillon i ca. 15 minutter, og afkøl dem herefter.

Pil og hak løget. Rens champignonerne og hak dem groft. Rens bladsellerien og hak eller snit den fint. Svits grøntsagerne i olien i ca. 5 minutter og afkøl blandingen let.

Skyl den friske koriander og hak den fint.

Pisk æg, mælk, koriander, timian, peber og 1 tsk. fint salt sammen. Rør linser og grøntsager i æggemassen. Kom farsen i en smurt form (ca. 1½ l), og bag postejen ved 200 grader i 50-60 minutter på nederste ovnrille.

Skyl og skræl rødbeder og gulerødder og udkern æblet. Riv det hele groft på et råkostjern eller i en foodprocessor. Smag til med balsamicoeddike.

Server linsepostejen med råkost og rugbrød.

Tips
Linsepostejen kan også serveres kold og evt. rester kan bruges som pålæg.