Pastasalat med hummusdressing

Personer: 4

Hummusdressing
150 g kikærter
½ tsk. fint salt
2 spsk. olie
Citronsaft fra ½ økologisk citron
1 fed hvidløg
½ bundt Persille
150 g A38 0,5% fedt
½ tsk. fint salt

Pastasalat
250 g broccoli
3 stk. gulerødder
5 stk. forårsløg
250 g fuldkornspasta
½ tsk. fint salt
40 g soltørrede tomater
1½ spsk. økologisk citronskal
2 fed hvidløg
½ tsk. fint salt

Tilberedning

Kikærterne skylles og sættes i blød i køleskabet i rigeligt vand i 10-12 timer. Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat ½ tsk. fint salt i ca. 40 minutter og hæld vandet fra.

De kogte kikærter blendes sammen med citronsaft, olie, hvidløg og hakket persille. Den færdige hummus røres sammen med skyr til en dressing og smages til med ½ tsk. fint salt.

Rens broccolien og forårsløgene og skræl gulerødderne. Del broccolien i små buketter, skær gulerødderne i tynde skiver og forårsløgene i skiver på skrå.

Kog fuldkornspastaen efter anvisning på pakken i vand tilsat ½ tsk. fint salt.

Kog broccolien og gulerødderne med i de sidste 5 minutter af kogetiden og tilsæt forårsløgene lige inden pastavandet hældes fra.

Afkøl pastaen og grøntsagerne i en si og hæld dem efterfølgende i en skål.

Skær de soltørrede tomater i små stykker, riv citronskal, pres hvidløget og bland det hele i pastasalaten. Smag til med ½ tsk. fint salt og peber.

Server pastasalaten toppet med hummusdressing.