Løgpostej med hasselnødder og broccolisalat - 4 personer

Løgpostej
4 stk. løg
2 stk. æble
25 g hasselnødder
1½ spsk. rapsolie
1½ dl grahamsmel
1 dl minimælk
2 spsk. sojasauce
1 tsk. fint salt
4 stk. æg
½ spsk. rapsolie

Broccolisalat
500 g broccoli
60 g rødløg
2 stk. æble
1 dl skyr
2 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. honning
Peber

Tilbehør
600 g kartofler
1 tsk. fint salt
Timian

Tilberedning

Løgpostej
Rens løgene og hak dem fint. Skræl og rens æblerne og riv dem groft. Hak nødderne fint.

Kom olien i en gryde og steg løgene klare. Tilsæt æbler, nødder, mel, mælk, sojasauce og 1 tsk. fint salt. Varm det hele igennem under konstant omrøring i 5 minutter. Tag gryden fra varmen og lad massen afkøle 10 minutter.

Rør æggene i og kom farsen i en smurt brødform. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 55 minutter.

Rens og skyl broccolien, del den i små buketter og skær stokken i små stykker. Kom dem i en gryde sammen med 2 dl vand og kog dem i ca. 3 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.

Rens løget og æblerne og skær dem i små tern.

Lav en dressing af skyr, balsamicoeddike, honning og peber. Bland broccoli og æbler sammen med dressingen.

Skræl kartoflerne, skær dem i både og vend dem med 1 tsk. fint salt og timian. Bages i ovnen ca. 25-30 minutter sammen med løgpostejen.

Server den varme løgpostej sammen med broccolisalat og kartoffelbåde.

Tips
Løgpostejen kan også serveres kold og evt. rester kan bruges som pålæg.