Jordbærkompot med fløde

Personer: 4

3 bakker jordbær
1 knivspids salt
1 stk. vaniljestang
2 spsk. akaciehonning
1 stk. appelsin
½ dl vand

Tilbehør
piskefløde

Pynt
mørk chokolade
mynteblad

Tilberedning

Skyl jordbærene. Tag de 2 bakker jordbær og fjern stilkene. Halvér jordbærrene og put dem i en gryde. Skrab vanillekornene ud af vanillestangen. Læg vanillestang samt vanillekornene ned i gryden sammen med saften fra en appelsin, akaciehonning, vand og salt. Bring bladningen i kog og lad det simre under omrøring til den bliver til grød. Tag vanillestangen op og stil grøden til afkøling. Tag den sidste bakke jordbær, fjern stilkene og skær dem i mindre stykker. Vend de friske jordbærstykker i jordbærgrøden. Pynt med revet mørk chokolade og mynteblade. Servér kompotten med piskefløde.

Tips
Du kan gemme kompotten i et syltetøjsglas skyllet i Atamon, så har du en superlækker marmelade.