Rødbedesuppe med hvide bønner - 4 personer

Suppe
200 g tørrede hvide bønner
1 tsk. fint salt
4 stk. rødbeder
2 stk. gulerødder
2 stk. løg
2 spsk. olie
1½ l grøntsagsbouillon
2 tsk. sukker
½ tsk. fint salt
Peber
4 spsk. citronsaft

Tilbehør
2 dl skyr
1 bundt persille
2 spsk. græskarkerner
200 g fuldkornsflutes

Tilberedning

Skyl bønnerne og udblød dem i vand natten over. Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat 1 tsk. fint salt i ca. 50 minutter og hæld vandet fra.

Skræl rødbeder og gulerødder og skær dem i tern. Rens løgene og skær dem i tern. Sauter grøntsagerne i olie i en gryde i ca. 5 minutter. Hæld bouillon og sukker ved, bring suppen i kog og kog den i 15-20 minutter.

Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt de kogte bønner og varm suppen igennem. Smag til med peber, citronsaft og evt. ½ tsk. fint salt.

Server suppen med skyr, græskarkerner, et drys persille og fuldkornsflutes.