Sellerikoteletter med spinat, porcherede æg og råmarinerede rødbeder

Personer: 4

Råmarinerede rødbeder
2 stk. rødbeder
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. olivenolie
½ tsk. fint salt
Peber
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. hakket persille

Sellerikoteletter
800 g selleri
½ tsk. fint salt
400 g frosset helbladet spinat
1 tsk. olie
½ tsk. muskatnød
½ tsk. fint salt
Peber
4 stk. æg
½ tsk. fint salt

Tilbehør
8 skiver fuldkornssandwichbrød

Tilberedning

Skræl rødbederne og skær dem i tynde strimler med en kartoffelskræller eller et mandolinjern.

Pisk balsamicoeddike, olie, ½ tsk. fint salt og peber sammen. Vend rødbederne i og lad dem trække i ½ time.

Rist sesamfrøene på en tør pande ved jævn varme i 3-5 minutter og vend dem undervejs. Hak persillen. Drys de ristede sesamfrø og hakket persille over rødbederne.

Skræl sellerien og skær 4 skiver a 150 gram. Kog dem møre i vand tilsat ½ tsk. fint salt.

Varm olie på en pande og optø spinaten heri. Smag den til med revet muskatnød, ½ tsk. fint salt og peber.

Kog lidt vand tilsat ½ tsk. fint salt i en stegepande. Kom æggene i et ad gangen (slå dem ud i en kop først) og lad dem stivne 3-4 minutter hvorefter de tages op af vandet. Æggene skal have flydende æggeblomme.

Rist brødskiverne og anret selleriskiver, spinat og æg på de 4 af dem. Del de sidste skiver i halve på skrå og læg dem over sellerikoteletterne.

Server med rå marinerede rødbeder med sesamfrø.