Grillet flæskesteg a la 2012

Personer: 4

1 stk. flæskesteg
1 stk. salvie
olie til stegning
Salt og peber

Marinade
3 stk. lime
2 dl olie til stegning
½ dl rødvinseddike
2 dl brun farin
3 dl ketchup
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. worchester sauce
1 tsk. sambal oelek
3 spsk. sojasauce
3 fed hvidløg

Tilberedning

Marinade
Bland skal og saft fra limefrugt, olivenolie, rødvinseddike, brun farin, ketchup, dijonsennep, Worchestersauce, sambal oelek (kan udelades eller gøres stærkere), soya, og hakket eller presset hvidløg sammen til en marinade. Lad den stå og trække i den tid, flæskestegen tilberedes i ovnen.

Flæskesteg
Sæt flæskestegen i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Tag flæskestegen ud. Pensl halvdelen af marinaden over flæskestegen og læg den direkte på grillristen. Undervejs pensles jævnligt resten af marinaden over flæskestegen. Efter en halv time tages flæskestegen af grillen. Lad den stå og trække i 10 minutter. Herefter skæres flæskestegen i passende skiver og serveres straks.