Sellerigrovboller med bønnemos og salat - 4 personer

Sellerigrovboller - 16 stk. (der skal bruges 4 stk. i opskriften)
2.5 dl A38 0,5% fedt
2.5 dl vand
50 g gær
200 g knoldselleri
2.5 tsk. fint salt
1 dl hørfrø
500 g fuldkornshvedemel
250 g hvedemel

Bønnemos
150 g tørrede kidneybønner
½ tsk. fint salt
½ dl vand
2 spsk. olie
Citronsaft fra ½ økologisk citron
2 fed hvidløg
½ bundt persille
½ tsk. fint salt

Sellerisalat
400 g knoldselleri
1 spsk. olie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sennep
½ tsk. fint salt

Tilbehør
2 stk. appelsiner
15 g valnødder

Tilberedning

Sellerigrovboller
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt herefter surmælksproduktet.

Skræl sellerien, riv den groft og bland den i væsken. Tilsæt 2½ tsk. fint salt, hørfrø og halvdelen af melet.

Drys lidt mel ud på bordet og ælt dejen med resten af melet, til den er smidig og slipper bordet.

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.

Ælt dejen igennem, form 16 boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 220 grader varmluft.

Tips
De resterende boller kan med fordel fryses og/eller bruges til madpakken.

Bønnemos
Skyl og udblød bønnerne i vand 10-12 timer. Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat ½ tsk. fint salt i ca. 50 minutter og hæld vandet fra.

Blend kidneybønnerne groft sammen med vand, olie, saft af citron, presset hvidløg og hakket persille.
Smag til med ½ tsk. fint salt.

Tips
Lav dobbelt portion af bønnemosen og brug resterne som pålæg på madpakken eller som dip til lidt fuldkornsknækbrød og grøntsagsstænger. Den halve dåse resterende kidneybønner kan fryses til næste gang eller bruges i en salat dagen derpå.

Sellerisalat
Pisk en marinade af olie, citronsaft, sennep og ½ tsk. fint salt.

Skræl og riv sellerien groft og bland den sammen med marinaden.

Del fire selleriboller i halve.
Fordel sellerisalat på de fire bunde og fordel bønnemosen på de fire låg.

Skræl appelsinerne og skær dem i skiver på tværs, hak valnødderne i små stykker og drys dem over.
Server sammen med de smurte sellerigrovboller.