Grillet broccoli

Personer: 4

1 stk. broccoli

Dressing
1 dl hvidvinseddike
2 spsk. rapsolie
2 spsk. olie til stegning
2 spsk. sesamolie
1 tsk. rørsukker
1 tsk. sojasauce
1 stk. citron
basilikumblade
Salt og peber
dobbelt folie

Tilberedning

Bland skal og saft fra citronen og de øvrige dressing ingredienser sammen og lad den hvile et øjeblik. Broccolien skæres ud i store buketter og blancheres. Sådan blancherer du: Tag en gryde med kogende vand, tilsæt salt og læg buketterne i vandet i 2 minutter. Si vandet fra og masser af koldt vand hældes over til buketterne er helt kolde. Buketterne vendes i dressingen. Lad dem stå og marinere en time. Læg buketterne i en dobbelt foliebakke og grill dem i 2 minutter eller til de er gyldne. Pynt evt. med basilikumblade og smag til med salt og peber. Serveres straks.