Bali-deller (Balinesisk frikadelle)

Personer: 4

500 g hakket grisekød
olie til stegning
smør til stegning
1 spsk. salt
peber
1½ spsk. karry
1 spsk. sambal oelek
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. ingefær
2 stk. æg
1 spsk. mel
1 dl mælk

Tilbehør
4 bundter forårsløg
2 spsk. østerssauce
olie til stegning

Tilberedning

Løg og hvidløg hakkes fint og ingefær hakkes eller rives. Alle ingredienser røres godt sammen undtagen æg og mælk. Rør herefter æggene i et ad gangen og herefter mælken til sidst, til det bliver en lind fars. Lad farsen hvile i et par timer så den samler sig og giver mere smag (kan også steges med det samme). Form dem til frikadeller og steg dem i olivenolie og smør ved middelvarme til de er gyldne.

Tilbehør
Tag bund og top af forårsløgene, skyl dem grundigt. Lynsteg dem på panden i lidt olivenolie og sesamolie. Efter et halvt minut tilsættes østerssauce. Lad det boble op og steg det hele videre i et halvt minut.
Herefter serveres tilbehøret straks med Bali-dellerne

Tips
Serveres gerne med basmati ris til. Kog risene efter anvisningen på pakken.