Tokyo burger

Personer: 4

Burgerbøf
1 portion bali-delle fars (se opskriften på bali-deller)
2 dl rasp
1 g sesamfrø
smør til stegning

Burger tilbehør
karryketchup
4 stk. fuldkorns burgerboller

Peberrodsdressing
2 dl sandwichspread
1 spsk. revet peberrod
1 stk. lime
Salt og peber

Salsa til burger
2 rødløg
2 stk. snackpeber
1 spsk. syltet ingefær
½ bundt frisk koriander
1 stk. lime
1 spsk. sesamolie

Tilberedning

Burgerbøf
Rasp og sesamfrø blandes sammen. Bali-delle farsen formes med hænderne til burgerbøffer. Vend dem herefter i rasp/sesam blandingen. Steg dem i olivenolie og smør på en pande ved middelvarme til de er gyldne.

Peberrodsdressing
Sandwichspread og revet peberrod røres sammen, tilsæt saften fra limefrugt samt salt og peber.

Salsa til burger
Skær rødløg i ringe, snackpeber i skiver og hak det syltede ingefær. Bland sammen med limesaft og de øvrige salsa-ingredienser. Klar til servering.

Sådan bygger du burgeren
Lun bollerne i et par minutter i 200 grader forvarmet ovn. Den ene burgerbolle side smøres med peberrodsdressing, mens den anden side af burgerbollen smøres med karry ketchup. Læg bøffen på den nederste smurte bolle og tilsæt salsa på toppen. Læg burger låget på toppen og servér straks.