Salat med sommerkål

Personer: 4

1 spidskål
1 stk. fennikel
1 bakke ærter
2 stk. gulerødder
12 stk. cherrytomater
4 stk. asparges
8 stk. radisser

Pebercreme
6 spsk. skyr alternativt rygeost
1 stk. lime
1 tsk. balsamico
salt
friskkværnet peber

Salatmarinade
3 spsk. olie til stegning
2 spsk. balsamico
1 stk. citron
Salt og peber

Pynt
kørvel
brøndkarse

Tilberedning

Rør pebercremen godt sammen og stil den køligt, mens salaten tilberedes.

Spidskålen skæres ud i 4 stykker og blancheres sammen med gulerødderne (skåret i halve), i kogende vand i 5 minutter. Det hele tages op og hældes over med koldt vand til kålen og gulerødderne er afkølede.

Smør pebercreme - bestående af limesaft og de øvrige pebercreme ingredienser - i bunden af 4 tallerkener. Vend spidskål og gulerødder sammen med fennikel i tynde skiver, bælgede ærter, cherrytomater, asparges og radiser i tynde skiver i salatmarinaden, der blandes af citronsaft og de øvrige salatmarinade-ingredienser, og anret nu grøntsagerne på de 4 tallerkener. Pynt med krydderurter. Serveres straks.